CV Marjolein Guit-van Neerbos

Wilt u weten wat voor vlees u in de kuip heeft? 

  • Huidig: Eigen psychologische praktijk in Ovezande (Zuid-Beveland), Via Guit praktijk voor wandelcoaching en psychologische behandeling (www.viaguit.nl) en adhd-helpdesk (www.adhd-helpdesk.nl). Supervisie UCR Middelburg, begeleiding HZ-studenten. Praktijkondersteuner GGZ ZHCO op Walcheren (voorheen ook op Noord-Beveland en in Reimerswaal). 

In vogelvlucht mijn eerdere ervaring op het gebied van werk en opleiding:

  • Werk: bevlogen psycholoog bij een specialistische instelling voor geestelijke gezondheidszorg . Hier werkte ik samen met een team van collega's en help ik onder meer mensen met depressies, trauma's, persoonlijkheidsproblematiek, angsten, rouw- en verlies, relatieproblemen, ASS en/of AD(H)D, om van hun klachten af te komen en/of hier beter mee om te leren gaan. Dit werk heb ik bijna 10 jaar gedaan, met veel plezier en voldoening. Daarvoor psycholoog voor mensen met werkgerelateerde problemen. Reïntegratieconsulent, in deze functie heb ik mensen getraind en toegeleid naar werk en opleiding. Het doen van psychologisch onderzoek op het gebied van intelligentie, persoonlijkheid en het neuropsychologische functioneren. Stage bij mensen met ernstige psychiatrische problematiek op een gesloten afdeling. Veel ervaring in de zorg- en dienstverlening in uiteenlopende functies.
  • Opleiding: doctoraaldiploma klinische psychologie; Basisaantekening psychodiagnostiek; Systeemtherapie; Cognitieve gedragstherapie; EMDR; Schematherapie; ADHD diagnostiek, behandeling en coaching van volwassenen;  ADHD, ASS en As II; KOP- en PROP model; ACT (Acceptance and Commitment Therapie).

 

  • Specifieke interessegebieden: multiculturele interesse, mensenrechten en dierenwelzijn.
    Bijzondere interesse in en affiniteit met de Indonesische en Indische cultuur.